Sněhové štěstí
Jako drobné třpytící se drahokamy, snášející se z oblohy na chladnou zem.
Zdobíc stébla nažloutlé trávy.
A pokrývajíc větve spících stromů, aby jim nebyla zima.
Poslové dětského štěstí a nevšedních zimních radovánek.
To bílé chmýří přetvářející i tu nejtemnější noc v něco tak kouzelného.
Tolika podobajíc se našemu štěstí.
Které, ač nevíme odkud snese se z nebeských výšin.
Obohacujíc nazše životy, dokud nezačne pomalu a nenápadně tát.
Až nakonec jej něco dočista rozpustí.
Tak i to nenápadné bílé štěstí, nakonec se ztratí pod náporem nezkrotného slunečního svitu.
My však nejsme smutní.
Protože víme, že dříve, nebo později. Znovu snese se z oblohy na chladnou zem.
Pocukruje chomáčky unavené podzimní trávy.
Popřeje stromům dobrou noc a zahalí jej svou přikrývkou.
Vnese do dětských duší nekonečný pocit štěstí a svobody.
Stejně tak se i nám jednoho dne snese zpět naše štěstí a pocit naděje.
Přečteno 480x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, knihomolka, Jin&Jang, Romana Šamanka Ladyloba, breberkar, jondys, Amonasr, Iva Husárková, JSJ
Komentáře (10)
Komentujících (4)