Anotace: moře snů...
v noci se mi často
z hlavy potí bujné sny
až od nich zvlhne polštář
a pak je cítit jak trosečníkův vor
na němž se suší uvízlé chaluhy
pod tropickým sluncem
též si někdy ze sna
cvrnknu do slipů...
...k ránu se můj pelech
proměňuje v rybí trh
kde trhovci nabízí
úlovky z moře
kolem brousí paničky
a handrkují se
s prohnanými trhovci o
ceny plodů moře a slídivě
se štítivě pokrčenými nosíky
nasávají praodér životadárného
moře páchnoucího stejně
jako jejich zanedbané
klíny...
překvapil mě nahatý Jirous ale tohle je Mys Dobré Naděje ST :-))
13.07.2017 13:07:21 | Iva Husárková