Zase někdy v budoucnu
přehrávám si ze záznamníku vzkaz
jsem tvoje žena
z minulého života
říká dětský hlas
měl bys navštívit svého syna
slíbila jsem mu to
dám ti adresu
nejdřív mě vyděsila
co je to za blbost
ale nakonec zvítězila zvědavost
žiju sám
času mám dost
vzal jsem si dovolenou
vybral úspory
balím se na cestu
je to nějaká dědina
v centrálním Rusku
nejdřív letecky
pak vlakem
a dva dny pěšky
po čtrnácti dnech
bouchám na dveře
staré dřevěnice
otevřel vetchý stařec
koukl na mě a usmál se
vítej doma táto
máma než umřela
říkala,že se jednou vrátíš
pořád ti nosila kytky na hrob
najednou jsem si vzpoměl
objal jsem ho
tenkrát ještě nechodil
když jsem musel do války
dlouho jsme plakali
už tě nikdy neopustím
za pár měsíců
když umíral
byl jsem s ním
ještě jsem mu stihl říct
synku čekej
třeba celý život
zase si tě najdu
i kdyby jen na chvilku
Přečteno 534x
Tipy 19
Poslední tipující: mkinka, Fany, Amonasr, Jort, Philogyny1, Šípková Růženka, piťura, Anděl, Dreamy, Iva Husárková, ...
Komentáře (6)
Komentujících (3)