Anotace: ...rosa z pupíku...
kéž se zas ocítám
v krajinách nepravděpodobných
kde Měsíc žertem vyje s vlky
a pukavec dešťů rýhuje tmu
vnadnými cákanci světla
tam kde už i
nedomrlec jako já
odkládá své předsudky
a piští v uších rozespalých netopýrů
jeho kvil tancuje na hřbetě vlnolamů
vítajících přílivovou vlnu
valící se z bezmezí obzorů
pod zápraží pralesa
na němž
masožravá orchidej nedočkavě snídá
kořínky času
a v zahradě dětství
stoupá pryskyřičná vůně
z vylitých necek zámořských objevů
až k nebi zmáčených rozbřesků...
čárymáry
v nedonošeném vejci
se šťastně kutálím
do dračího hnízda
nedovyprávěných pohádek...
Tý jo. Nádhera! To je pro mě oblíbená literárně-poetická potrava (uložím si.) Neotřelé výrazy... a třeba "kvil." Miluji naši krásnou, ohebnou řeč... ani nevíme! Poklona, Mistře!
02.05.2019 15:04:26 | šerý
soukmenovče, prosím nepřeháněj...jinak si začnu myslet, žes šeroslepý a ne šerý,,,,,ihihihihi***:-D*
02.05.2019 17:34:03 | Frr