Otevři oči uvidíš
krása přírody je ti blíž
rosu rána třpytící
louky jarní kvetoucí
ptáky nad zemí letící
vodopád v kapkách tříštící
…
Nastraž uši poslouchej
krásu zvuku vnímej
šumění klasů vlnících
kapky na kameni tančící
peřeje potoků bublajících
šelest křídel ptáků letících
…
Zavři oči nahmatej
život vnitřní vnímej
teplo života pulzující
mízu stromem proudící
žár ohně plamene hořící
chlad vody proudem tekoucí
…
Otevři srdce
lásku vnímej
k tobě přichází milující
posílej ji všem vnímajícím