Anotace: Přijde smrt a bude mít Tvé oči - název slavné básně Cesara Pavese malé rozjímání...
v dětství byla smrtka
mou nejoblíbenější loutkou
z pimprdlového divadélka
které pro mne tehdá
představovalo svět..
po miniaturní scéně ji vodil
tajemný Pan loutkař
a po představení mně dovolil
si s ní chvilku hrát...
nyní její zdařilý autoportrét
slavnostně visí na stěně
nad mou postelí
bedlivě sleduju jak se zvolna
mění v žertovnou parodii
obrazu Doriana Graye -
budící předtuchy
jež kvituju s jistým povděkem
jsem přesvědčen
že v životě
všechny modré stezky
směřují do nebe
stejně jako mé létající sny...
Zdárně sytíš svými dílky můj apetýt. Pěkně jsi poskládal své vzpomínky dětské minulosti a vize. Tvé verše jsou tak lidské... a přesto, plné kreativní fantazie. Díky za to! Vážený Barde.*
29.08.2021 22:03:04 | šerý