v lese na pařezu
sedávám
tak dvakrát až třikrát týdně
chodívám sem
odpočnout tužbám
který mě v posledních měsících
nenechaj ani trochu vyspat
stočenej v klubíčku
v tom rezavym světle
počítám slavíky
co věčně mi zpívaj'
o klidu
o štěstí
o lécích
agresi
a taky krákání
končícího podzimu
který mi šeptá
úzkostný rýmy
o smutku
o chladu
o temnu
a já se tam
bezhlavě snažim vecpat
verše o krbovým teple
přesně tak
jak jsme si říkali
na čtvrtečním
skupinovýn sezení
nějak to tam
nesedí
nějak se to
nerýmuje
a tak
poslušně propadám
podzimní depresi
poslední nádech
letního vzduchu
zdál se tak plnej
až mi vydržel
skoro do října
ale mý plíce
(ani mozek)
nemaj tak velkou kapacitu
udržet ho dýl
přestanu kouřit
a uvidím
jestli to příští rok
může bejt lepší
a jestli to vůbec přežiju
však se ta schopnost dejchat
pořád ňák snižuje
docela sípám
a kašlu
a taky je mi pořád trochu chladno
studivě