Anotace: %%%
Nikdy se neunášej na korábu s piráty i bez pirátů do prostoru vzpomínek,
do minulosti,
do černobílého vakua,
kde se nedá nasát nozdry jediná molekula udržující pumpující sval usazený v hrudi v chodu.
Nikdy se kormidlem myšlenek neztrácej, netoulej v takových dálkách,
kde životní momenty tvé dráhy vedoucí nevyhnutelně do hrobu hrají svá představení,
o to víc pochmurná, jestliže nenavštěvovaná.
Nejsme ale diváci sami sebe,
ani narcis se nesmí topit v bažině pseudomrtvých dnů.
Jak moc ti klesne mysl zprvu dobře naladěná
na nejladnější tóny tvých hlasivek,
později utopená v bolestných oceánských křečích.
Kdyby cobi jakby smeť do imaginárního koše
a spláchni toužebný zápas po
- rádoby historicky nevýznamených
- z data vyšlých
- časoprostorem zkažených událostí
do magnetického pole jiné vesmírné soustavy!