Prvního září
Pískoviště osiřelo.
Slunce odlétlo do teplých krajů,
děti si nesdělují dojmy křikem.
Nastalo nezvyklé ticho.
Léčba tichem...
Popraskaným šedivým asfaltem
kráčí starší muž s jezevčíkem.
Dáma v protějším domě
je unášena zdařilým paspartem,
jeho technikou, umem autora.
Nemůže oči odtrhnout.
Ani já nemohu,
jsem "horňák" vnímám odshora,
uhrančivě vzhlížím k jejímu županu,
vzedmutá část s úzkými klopami,
dává zřetelně tušit,
že strnulý - dlouho zůstanu.
Kéž bych tak mohl pojmout
do třesoucích dlaní plný prs,
pod nímž je ukryto srdce.
Pokleknout před ním
a ústy plnými obdivu,
lačně uchopit dvorec
mezi své vyprahlé rty.
Zatím však, má ústa,
patra i chuťové pohárky,
hodnou dobu zaměstnává,
horká turecká káva.
Miska s několika ovesnými vločkami
mi připomíná dětské pískoviště.
Uprostřed zbyla jen malá lžička...
Přečteno 567x
Tipy 4
Poslední tipující: MARKO, Amonasr, Lůca, AndreaM
Komentáře (2)
Komentujících (2)