<3

<3

V tvém hrdle chrčí vzteklý pes a nadržená kočka.

 

Městem voní andělské loutny -

      z kouřící medoviny potažené strunami předstírané pohody

- tahající verše - 

      z pravěké historie v notový zápis poskládané

- do koled posypaných čokoládovým sněhem

jednou za 365 zemských rotací

kličkou kolovrátku po i proti směru hodinových ručiček

vytočených do novodobějších zimních šatiček Macy Gray.

 

V kroji moravských srdcí a

z tváře plechovou formičkou vykrojeným perníkovým úsměvem

namáčeným ve vřícím svařeném víně lesních panen

podáváš mi tácek žaludečních vředů.

 

Sladko-slano-hořko-kyselé složeniny

     zpatlané ze surovin českých zvyklostí

stoupají ke kostelním zvonům modlitebního repertoáru.

 

A já kopu do kamínku tlačenic a horlivé štědrosti

strkajíce tak mladé i staré hlavy do otevřených náručí

ručních českých řemeslných prací

soutěžícíh se sousedním pravo-levo-protějším kohoutím pírkem

pyšně se čepýřícím v klobouku přejedeného pupku

pnoucím se v bílé staročeské košili

hody tu a tam zkrabatělé jako

vylouhované prstní polštářky v koupeli,

jejíž ká-ó-ú-pé-é-el

jsou drahým perem z kaprovitých šupin

zapuštěné do dárkového šeku

bílými vločkami pokropeným.

 

Veselé Vánoce.

 

Autor Murion, 17.12.2014
Přečteno 473x
Tipy 8
Poslední tipující: MARKO, enigman, Jort, zelená víla, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

silnej text... a proti gustu a také jaký si to uděláš takový to máš.. Veselé nejen vánoce..

18.12.2014 00:51:24 | zelená víla

líbí

Děkuji pěkně :) A veselý celý rok, pravda tož ;)

18.12.2014 09:17:37 | Murion

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel