Proč? Pro slepičí kvoč

Proč? Pro slepičí kvoč

Anotace: Tentokrát rychlovka česky.. poněkud slabší ..

Proč? Pro slepičí kvoč. 
Vslékám se za paravánem ze sloní kůže 
Zahanbená...

...vlastní nahotou. 
Svršky svrhnuté za 1. světové války

poházené po dřevěných parketách 
vržou s červotočem poslední symfonii večera a

dámy v robách s klobouky hrdosti a

páni s šosy až na zem visící 
černě lesknou se ve sklech

rozdmýchané necenzurované vášně a

tančí tanec v tanečním salonku 
mezi vrabci a kanci a krokodýlí kořistí,
jejíž tlama bezmocně rozšklebená 
plazí se po stěnách mrtvolných let, ba i

v hradební lovecké vitríně

Albrechta, Jindřicha nebo jiného nástupce a

peří labutí i soví pálené 
bílé a rezavé 
houpe se vzdušnými vzdechy k prknům přejedených nocí.

Měsíc se kutálí po oběžné dráze

v kočáře příštích století 

soutěžíc s dětmi rolujícími se v trávě
pádícím k lásce na mě se lepící, 
jejíž střevíc třpytí se 
jako střep v oku velryby 
na schodech mořských vln

dlážděných bílým mramorem

pro ni, pro tebe.

Autor Murion, 14.07.2015
Přečteno 513x
Tipy 2
Poslední tipující: Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

TO JE KRÁSNÝ,potěšen..ST :-D

14.07.2015 20:43:21 | Frr

líbí

Děkuji :) aspoň někomu se líbí :)

14.07.2015 21:13:47 | Murion

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel