Schody ke klenbě
Rozžhavila
mé nitro doběla
dlouhonohá
dvounohá gazela
v džínách.
Tak nádherně jiná...
Stoupala přede mnou
opuštěnými širokými schody
vznešeně středem
byl jsem zahalený tmou
v útrobách tunelu pod tratěmi nádraží...
Nemohl jsem oči odtrhnout
od jejího zřetelného trianglu,
pod klínem...
Snad chtěl jsem i více.
Za zády měl jsem tmu,
ale na znamení naděje,
z lampy peronu pronikal pod jejím klínem
úzký kužel světla,
a prostupoval skrz moji hruď...
Ano, šel jsem jí v patách
tvářil se mnohoznačně
pro případ, že by se ohlédla...
Snad vím, o čem zpívá Led Zeppelin
Zřím štíhlé nohy, kužel světla, klín,
broukám si:
"Stairway to..."
Tak rád bych právě s ní stoupal v EDEN...
Přečteno 573x
Tipy 6
Poslední tipující: Nikita44, zdenka, knihomolka, MARKO
Komentáře (2)
Komentujících (2)