Labutě s půltuctem kačen
Anotace: https://www.youtube.com/watch?v=dndsJunKgaY
Vyhlíží
jako velmi osamělá
(já samotu svou bytostně cítím
snad proto odhodlal jsem se ke špacíru kolem sloupce nuly)
Ona
nedaleko v rámečku okna
dáma emeritní
za neděle
utápí pohled v říční hladině
Dívám se skrz blízké skupinky lidí
vypadají rodinně
venčí sebe i čtyřnohé druhy
Ach ano,
dnes obzvlášť pociťuji mráz
je nemilosrdně tuhý
to pro prasklé podrážky
v samém jejich středu…
Řeka
tak líně plyne
ba nikam
nespěchá
Náznaky ker
jsou jako krajky
z Vamber
(mám hluboko v kapsách
ber kde ber)
"Excuse me, girls,
what s your
number?"
(call)
Nedostává se mi potěchy duše
Podstatně více mě trýzní
neutišené touhy tělesné
Snad jen muž pochopí
jak skličující jsou noci
v područí živých snů
(za úsměvů i svolnosti dívek či žen)
víc než ty bezesné
když muž strádá
budí se mnohokrát
zbrocený potem a toporný
Hle
v nemnoha mrznoucích závojích
pod chvojím
trojice labutí
za nimi procesí půltuctu kačen…
Postávám na nábřeží
a kdyby bylo léto
sáhl bych do torny
pro skicák
Nasytím alespoň duši
návštěvou knihovny
sáhnu po sborníku slavných malířů
budu se kochat obrazy
Ano i takto lze být v extázi!
Přečteno 509x
Tipy 13
Poslední tipující: jitoush, Jort, Amonasr, Nikita44, Iva Husárková, adaj, Frr, bogen, Philogyny1, dodola, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)