Když v hradbě panelů nastalo ticho
K oblíbenému místu
tam
kde bych měl sedávat
teprve tak
za dvě
dekády
A krmit holuby
či spíše říční racky
(touto kratochvílí
se zrovna dvakrát nechlubím)
Nedělním krokem překonávám vozovku
podél níž
dlí v zástupu
desítky aut
Už dávno nejsem skaut
po pravdě napsáno
nikdy jsem jím nebyl
nebylo to možné
(i přes přání zbožné)
za režimu tuhého
Klopýtám
s pocity
jako po litru portského
Pohledem kusým
častuji levoboky vozů
vizuálem
(nutně spokojený s málem)
za doprovodu prázdnoty lbi
a plnosti zásobníků sekretu slabin
jsem malátný tak opojně slabý
Pak náhle
střelhbitě
mnoho dozná změny
(kéž by v tom byly ženy)
nenadále rozjařený
pociťuji otřesy
klouzajíc videm
po jedné z karosérii
polepy výrazné v azuru
čelem k němu se stavím
jakoby stepuji
tuhnu ve vozovce
upoutá metrový nápis
přes dvoje dveře
C L A V I N
Asi bych měl
zakoušet důvěru v nedůvěře
není tomu tak
opsal nad lysinou
dvé kružnic
vodní pták
Krom rozechvění kol podvěsku mého břicha
mě přátelsky bere kolem ramen výheň slunce
Sídlištní aglomerace je nezvykle tichá
A druhdy prázdnou lebku
konejší vzrušivé představy
žlábků mezi plnými polokoulemi
s křiklavými hroty
i bádání
tajuplného ohanbí
A tak tu ohromen stojím
s vřelými pocity
nejen od slunce
Sám za sebe
a světe div se
bez hanby
Přečteno 611x
Tipy 11
Poslední tipující: ARTeFakty X. Múzy, Laika, Frr, Anděl, bogen
Komentáře (4)
Komentujících (3)