Poeta nad instantním
Žijeme život z druhé ruky
na hony vzdálený našim ryzím životům
dávají nám za vzor
nasládlé kluky
dívčí hvězdičky
pravidelně leštěné
prostěradly režisérů
aranžérů davů
marketérů veřejného mínění
spotřebních košíků
zbožšťují frikulíny
s těly nedochůdčat
hošíků
s notebooky ultralehkých
jako štětky
jdoucí za eura
či dolce
Hraní si
zdánlivý dolce vita
Postelové scény
bez účasti profi kamer
bohatě postačí záznamy z chytrých telefonů
to jak přestárlý Seladon
zavádí kladélko do útlých sliznic dívky
dívek toužících po kariéře
penězích přepychu
bez studu
ostychu
Děvčata pozor
namísto pugetu
se dočkáte
zveřejnění vašich tělesných proláklin
na netu
O toto stojíte
Akt početí
je často znemožněn už dávno před samotným
milostné spojení
pozbylo někdejšího významu
není užíváno tak často
intimní ukotvení
je nejčastěji nahrazeno
kratochvílným sexem
sexem se pečetí
gigantický kontrakt
s tělem se obchodnuje
podobně jako s komoditami
prorůstání byznysu
do záhybů emočních center mozku
vytěsňování citu
Anebo jím vrcholí
jen bujení víkendových nocí
Ti bystřejší
schopní domýšlet děje
směřování lidí
nahlížet na konání z perspektivy okřídlených
to naplňuje steskem
utloukání času
relax
sexem...
Silné vozy z Uralu
šedá saka papalášů
rychlostí machu tři
směnili vilně
za nadité skříně
konfekce
ze soudruhů stali se šmahem bratři
za vekslu jak se patří
Privatizace zakletá v kupónech
vzešlých bryskně po bonech
Volhy směnili
po vzoru valut
za buicky
pak taky chryslery
Salutuj
soudruhu
salut
Je tomu tak příteli
Kam jste se to jenom
od památného cinkání klíči
poděli
kam jste to mnozí ze stáda
dospěli
I ten rohlík
podobně jako dění v českém rybníčku
je nechutně gumový
Nadto kantoři na školách vaří z vody
mají druhdy řídké
značně řídnoucí osnovy
Ani já
stranou od dění
nemám bujnou kštici ze kdysi
nedisponuji plamennými projevy
gesty hodnými revolty
o třicet let statnější
svěšenou lebku mám
nad hrnkem práškové kávy
(co má předaleko ke kávě)
To v ní
si namáčím
silikonový rohlík
vyprodukovaný v mega pekárně
miliardáře Andreje
Není toho mnoho co těší
Alespoň mě nepřestaly
fascinovat přírodně plné ženské dekolty
Snažím se chápat stébla naděje
že vše je hloupý žert
nemravný sen
zkrátka že se doopravdy neděje
Přečteno 545x
Tipy 6
Poslední tipující: Jort, knihomolka, Frr, ARTeFakty X. Múzy
Komentáře (1)
Komentujících (1)