Anotace: ve slavné básni Havran se A. E. Poe zmýlil-ono pověstné "vííckrráát ne..vííckrráát ne" se laskavý a altruistní kralevic vran snaží-marně-člověku sdělit:(už)víckrát (netruchli!)můj postřeh je vybudován na představě tisícileté-že vrány nosí lidem holčičky**
od probuzení
mi křídla pernatá
šustěj kolem uší –
není to schíza
ani z vysokýho tlaku
světem cíleně poletují
bytosti s perutěmi
tak přestaňte zívat
a mávat rukou
nad tmou času
samejch ztrát
vemte si vrány
co s vítězným
krákáním
nečekaně
přinesly k vám
sladké holčinky
už tolikrát...
*
Idem hľadať tú svoju... ale sa tých operencov držíme... zubami - nechtami... (?)
05.12.2018 13:43:34 | maryshka008