Jedním z renesance
Nemohu z mysli vymanit vzpomínky
vytěsnit
přestože je to už pár dní
ona naléhavost nutkavá potřeba
byla natolik pulzující že jsem byl nucen vstát
v sobotu dávno před dobou nežli se rozední
Zima ruku v ruce s mrazem panují nad podnebím
Avšak v centru týdne jak zjevení povstal den
jako když v organizmu probíhá očistný proces
Tajemný třesk tsunami z vesmíru
Ovšem život zachovávající ba posilující jej
Miliardy světélkujících slunečních spirál
Opulentní oslava života v městských parcích
Kamkoli člověk pohlédl
Dvé dívek přístrojem vytvářela virál
Prazvláštní dokument o své přítomnosti na planetě
Vlnění rozpínavého vesmíru
zřetelně prostupovalo nitry
Mozky
Vlny konaly ve svých vlastních drahách příznačný posun
I vítr vedl svou šeptavou
Jakoby to odpoledne nebyl ani čas
jen jakoby sled všeobjímajících parabol s hyperbolami
Písečných dun kopců
Tak po několikaměsíční stagnaci mrtvolného ticha
Vzkypěly emoce zápal
zahoření
nadšení z kultu těla i pohybu
Měl jsem tu čest být u omamného příslibu jara stal jsem se nedílnou součástí
tichým svědkem slunečních erupcí hřejivých výronů ze vzdálených světů
Lidí toužících po společenství stromů prahnoucích po vzruchu
Za srdce mě uchvátil běh
souhra svalů
vyvažování těla
asi šestnáctileté běžkyně oděné ve světle šedých leginach
Zrakem jsem nestihl postřehnout její siluetu z profilu ale i tak se mi naskytl vjem hodný mimořádného zřetele
Dunivé dopady chodidel
Mimořádně vzduté vlny hýždí
Zatímco u stromů je vyspělost - zralost vyobrazena letokruhy
u dívky byla její pracovitost a trénink znát s přibývajícím bytněním svalových vláken
na vzklenutých obloucích půlí
Touhou po ní mě několikrát píchlo u srdce
Zachtělo se mi plnosti jejích partií i když k její plnoletosti scházela asi dvě léta
Za vrcholné renesance u Michelangela, Leonarda da Vinci a nepochybně i u Raffaela Santi z Urbina bylo příznačné že idealizovali kresby či sochy lidí
Vdechovali lidem z masa a kostí cosi nadpozemského co jim scházelo k dokonalosti
Při pohledu na svůdné poloviny běžkyně v křiklavě světlých leginach
jsem na okamžik připustil
že také já rád sním o tom jaké by to asi bylo
kdybych směl dívce či ženě
jako při kresbách
tu ubrat něco z partií kde to vyvolává asymetrii
a naopak získanou hmotu
přidat tam kde to uznám za smyslné
A tak smím být v sněních jedním z renesančních mistrů!
Přečteno 358x
Tipy 18
Poslední tipující: Amonasr, kaše, šerý, Marten, Kett, jenommarie, Dreamy, Vivien, mkinka
Komentáře (16)
Komentujících (7)