Anotace: ...
nehodlám sám sebe obelhávat
ani jiné
jen dvakrát či třikrát do měsíce
se mi podaří v noci spát
sedm či osm hodin
a tak po tišícím množství spánku
procitl jsem do sobotního rána
Pravda bylo něco okolo
hodiny osmé
Působil jsem nezvykle odhodlaně
A tak s nevšední apetencí
s mízou
chutí do života
opustil osmipatrovou noclehárnu z oceli a betonu
jakobych v ruletě života
v první hře dne
vyhrál hned několik cenných žetonů
obdivoval jsem nazlátlé paže
cudná pohlazení ještě stále zimního slunce
ne
bylo už jistě předjarním
úsměvy se znovu
vyjevovaly ve tvářích
když už jsem nabyl dojmu harmonie
prošla v mé těsné blízkosti
sotva plnoletá
nádherná
zlatěrzivá kometa
tak hustý cop
zmítaný dynamikou její rázné chůze
doprava
doleva
její cop
evokoval
koňskou oháňku
uhrančivá
sklouzával jsem zrakem po širších ramenech
znalecky shledal útlý pás
a pak
ach Bože
proč taková rafinovanost
chytil jsem se v oblasti osrdí
popadal dech
přiléhavé měla leginy
Co se ještě stane
Co ve chvíli příští
Stěží jsem pobíral hrstmi
kolik štěstí se mi od samotného probuzení dostávalo
Ale srdce plesalo
dralo se z hloubi do hrdla
proč mne tak pokoušela
totiž
v tom bylo to kouzlo
a třeba potíž
od kotníků leginy byly černé
nejinak v podkolenních jamkách
jenže černá
končila v rýhách pod půlemi!
Tyto pak byly vzduté
obepnuté světle šedou látkou
po chvíli se otočila tváří ke mně
ale jen proto že ji ke změně směru přimělo trhnutí vodítka
na jehož konci vzdoroval urostlý pes Husky
mezi okraji rozepnuté krátké sportovní bundy
bylo patrné ploché břicho
pod ním světle šedý díl legín
který dal vyniknout
klínu
a zejména pak
svůdnému průsmyku ženství
o sobotním ránu
sehrála hlavní roli
(s tím jsem se až příliš dlouho nesetkal)
mladá
sošná
atletka
pro klenoty jejího těla
nevnímal jsem
zda ve tváři krášlila ji růž
jedno vím určitě
s příchodem předjaří
příletem této komety
cítil jsem se rázem
jako tichý blázen
Daleko víc
pak jako skutečný muž!
Když kolem tebe projde zvlněná krajina. Muž si ostří v chtíči vzpíná. Zda není toto vidina.*
... a jaro před náma :-)
19.03.2023 23:42:40 | šerý
Žádný klid ráno
Asi nemáš
ST*
Vzdušné ráno
Olympijské střípky
Z výsledků sošné atletky ...
19.03.2023 23:12:20 | Fialový metal
Šel sen kolem nás
lehce plul sluncem ranním
krok měl a ten zněl
jako tón ve strunách
Já nic já jen stál
slov se bál
že sen zraním
a on letěl dál
jako pták v korunách
19.03.2023 23:05:26 | MonoGame