V náručí s Lunou
najednou vyklouzla z mlžného závoje a jakoby rohem okna
chtěla se vloudit do ložnice
jasná a dorůstající
poslední čtvrtí zářivá
skoro zlatá
tak důvěrná a kupodivu blízká
vždy jsem se jí spíš bála
nedokázala se do ní zadívat
odvracela jsem pohled
ale teď, jsme se spřátelily
jakousi propojenstí padly hranice
krok sun krok
houpání v bocích
jdem spolu nocí
dvě přítelkyně, co si jen tak povídají
o cyklech a dobách
o záři a jasu
o kouzlech a tajemstvích
v tom nesmírném zaujetí vesmírem v nás samých
přivinul jsi se
obláček dýmu
proužek kouře vydechnutý do tmy
vyzval jsi nás k tanci
a my obě
se jen pousmály
způsobně uklonily hlavu na stranu
a nechaly se vést...
Přečteno 419x
Tipy 13
Poslední tipující: Iva Husárková, Emily Říhová, enigman, Vivien, Akrij8, Amonasr, jenommarie, Frr, Tomcat
Komentáře (7)
Komentujících (5)