Vycházka
Slunce nám dopřálo záblesků ze své výhně
Rentiéři se studenty korzují líně
v sousedství zdánlivě spícího živlu pramenícího
mezi vrcholky jesenických hor
Kochám se místy které znám až důvěrně záletnicky
To proto poněvadž se o ony scenérie dělím s jinými
A přece jsem teprve k stáru dospěl k tomu co je studentům předestíráno na přednáškách
Když dva pozorují totéž nevidí nevnímají totéž
A tak každý z nás si vytváří po svém zdánlivou kulisu říčního koryta mezi
pažemi stromů
chřadnoucími stoletými budovami fabrik
To vše jakoby obepínají jen málo hřejivé tisíce zlatých vlasů dominantního vládce dne
Dýchejme zhluboka vnímejme onu krásu
Přečteno 334x
Tipy 16
Poslední tipující: Akrij8, Emily Říhová, Marten, Wahadahaku, Amonasr, Vivien, Frr, mkinka
Komentáře (7)
Komentujících (4)