Anotace: ....
Doufala v lepší zítřky.
Včera.
Včera, ukryta pod stanem snila o velkém domě zítřka.
Sny rozplynuly se však, s prvním jarním svítáním.
Vše bude jiné, říkala – zlepší se to.
Chtěla lepší svět.
Vždycky.
Však stála v mlze včerejška a vyhlížela slunečné zítřky.
Přes mlhu nebylo vidět.
Vše se v ní ztrácelo.
Nemohla dohlédnout dál, než na krok.
Cesta jí ubíhala.
Otáčela se, ale ani to, nepomohlo.
Neviděla.
Zaslepená.
Nepodívala se pod nohy.
Tam mlha, totiž, slábla.
Pro všechny včerejšky a zítřky zapomněla na dnešek.
A tak – dnešek ztracen v nenávratnu včerejška a zítřky stále v nedohlednu.
Teď. Tady.
Vidí.
Veni.
Vici.