Oranžový monolit s dvojicí lidí
Anotace: smutné jako dnešní deštivý den. Věnuji Elišce...
Naskytl se mi silný obraz.
Přede mnou
předimenzovaný blok panelových domů.
Tři výškové budovy semknuté k sobě,
spoutané v jediný monolit.
Mlčky jsem se díval,
hledal v mysli to,
co mi tento výjev připomíná.
Včelí úly?
Sotva!
Nejspíš
KRÁLÍKÁRNU!
To je ono!
Jenom místo dřevěných dvířek jednotlivých boxů
bylo tvůrcem obludnosti použito plastových rámečků.
Prší a nebe je naladěné dramaticky.
Ani oranžová fasáda panelového molochu
u mě v hlavě nenavozuje optimismus.
V pátém patře je prsy na parapetu vyložená
podsaditá dáma jsoucí v penzi.
A sedmém patře vedlejšího domu
postává na balkóně starší muž v pruhovaných trenýrkách,
znuděně potahuje z cigarety…
Namodralý kouř je patrný jen díky promáčené oranžové fasádě.
Nad rovnou střechou paneláku
mizí cigaretové kouřmo
v nekonečnu
hrozivě vyhlížejícího nebe…
Přečteno 436x
Tipy 5
Poslední tipující: Olex, Frr, Nikita44, A42
Komentáře (0)