Před svátkem studentů
Anotace: ...z vyprávění bonvivána...
Úzkost
z podivného čekání v panelovém domě.
Odpočítávám hodiny do svátku studentstva
za sklem deštěm smáčeného okna.
Vytanuly vzpomínky – na mysl.
Bylo to tenkrát…
Chtěl bych mít jako dřív
horoucí blízkost k tobě
zakoušet svůdnou odevzdanost
siluetu tvého mladého těla.
Ano, byl jsem ti učitelem,
šťastným pozorovatelem,
okouzleným žákem,
prostupoval tě cele.
Pár měsíců po revoluci v sametu
vše kypělo,
mé tělo bujelo životem,
bylo na vrcholu sil.
Ne nebyl zřejmý cíl,
snad jenom cesta
a třebaže byla prašná,
já byl šťasten
– ty šťastná.
Hlavní bylo,
že sdíleli jsme ji ve dvou.
Za letní noci prastará městská kašna
tvé prsy
- vzrušení četná -
opakovaně je vzedmou,
naprosto a jen pro tuto chvíli,
tady a teď nedbaje na to co bude poté,
čela zbrocená studeným potem.
Tak jako tehdy i dnes
prosím pohleď do mých očí,
vím, nebude v nich oheň,
ale jiskra jistě,
nebude to stejné,
byť budeme stát na totožném místě.
Ve tváři přibyla nejedna vráska,
z nichž je možné vyčíst zkušenosti,
snad spatříš v pohledu
o něco menší zaujetí pro sdílení.
Říká se, že starci stávají se dětmi.
Kéž bych při návratu osobnostním zráním,
mohl pár let zakoušet post pubertální mentální puzení,
nádech bezbřehosti spojení ,
stýkání se bez ptaní,
jenom tak,
zkrátka pocity, pohyby spontánní.
Jednou z nás budou mentálně děti,
čas nikoho nešetří
ba jeví se koněm v rovinovém závodě...
Také tak ukrutně letí...
Přečteno 508x
Tipy 9
Poslední tipující: MARKO, Frr, bogen, AndreaM, Kett, A42
Komentáře (10)
Komentujících (4)