Protest song
Na sobě mám látku
ne nepodobnou kaliku,
ano, máte pravdu,
koupil jsem ji v butiku
i když z druhé ruky.
No a co?
Když jsme byli kluky
nosili šaty po jiných
– z rodiny
i mimo ní.
A přišlo nám to normální,
holt vícedětná rodina.
Leckdy nosil jsem kalhoty po bratranci
utíkal do lesů i luhů,
zejména v prudkém dešti,
vítr vyzýval k tanci
namísto dívek v pubertě.
Byl bez špetky smělosti,
tak uzarděný
– to jiní jímali ženy.
Však přišel čas bujarého veselí před zletilostí,
někteří ohnivou vodu požili
a rázem bylo dívčích klínů v džínách
i naprosto hebkých
v příšeří noci.
Tak nevím, zda je současnost k větší zlosti
– žiji stejně skromně jako v dětství.
A začínám pochybovat,
že každému se dostane podle zásluhy.
Ne, nehodlám vzývat zpět soudruhy,
ale…
Karel Kryl kdysi pěl:
„Šerif i gangsteři – oba řádně zvolení“
platilo tehdy i nyní,
poctiví házejí perly sviním…
Supi se perou nad kořistí,
a bouře vzduch jen krátce čistí,
já smířlivě dosud krčil rameny.
Tak očividně shrbený…
Už nehodlám!
Karle Kryle,
zase ryjeme držkou zemi!
Přečteno 473x
Tipy 8
Poslední tipující: Jort, MARKO, Hesiona-Essylt, Frr
Komentáře (2)
Komentujících (2)