Na sobě samém?
Před lidmi bývá řečník
téměř s plamennými projevy
ano to s pootevřenými ústy
míjí jej kdekteré slečny
je vším
jen nejeví se jako bezútěšný
A přec
ve stínech stromů je plachý
s nízkým povědomím o sobě samém
v očích některých
ztělesňuje bytost
označovanou coby klaun
Co dodat
snad jen
Down down down
Zdání může být třeba i klamné
jeho lehká chůze ala bonviván
tak by chtěl být nazýván
leč za dveřmi z papíru
jeho kroky postrádají lehkost
ona chůze po patách
s těžkostí bytí
ach ano down down down
Tak rád by uvěznil jednou provždy
do Camery obscury
(do komory bez projekce)
vidění světa
co vyhlíží jako ponurý
Pochybuje o smyslu
pro opar civilizace a hlomoz
Pomůže kdos?
Ne ty sám si pomoz!
Přečteno 462x
Tipy 12
Poslední tipující: piťura, ZILA78, Ruda Štola, Amonasr, Frr, bogen, Šípková Růženka, Básník Karel
Komentáře (5)
Komentujících (4)