Nevyjevím krajina ano
Tak jako prsty klavíristy
dešťové kapky mihotají
nad parapety domů
Leckterá dopadne
udeří
Jiná ve větru unášená
tak jako pápěří
Vyruší ze spánku disonance
pohladí na duši libozvučný prstoklad
Ještě včera jsem se obdivoval spoře oděným dívkám
slunci v jeho chřadnoucí síle
Zvláštní na tom všem je
že jen co pootočím hlavu nastane listopad
Dá-li Bůh
stanu se němým svědkem zkamenělé krajiny
potažené černými fábory
nad níž se z údů stromů
budou snášet tisíce útržků vyvedených v barvách
Propadnu lkání tam uvnitř sebe
poněvadž muži prý nemohou vyjevovat slabost
Přečteno 503x
Tipy 10
Poslední tipující: Fany, Frr, jitoush, Pamína, ARTeFakty X. Múzy, knihomolka, Dreamy
Komentáře (4)
Komentujících (3)