V cudném závoji
To co zakouším několika smysly
v jediném mžení
je věru neobyčejným ránem
A i když jazyk naráží na vylomený zub
je mi bláhově
Horní polovinou těla ležím na vnitřním parapetu
ne nepodoben dámě v penzi
co nemá nic lepšího k přičinění
Sleduji společně s ní
náznak života v civilizaci
dynamiku člověčího mraveniště
Spoutaná řeka
betonovým korytem
potupně plyne
Ostatní horizont
rádoby krajiny
jeví se nevěstou ze šedesátek
pod cudným závojem
Rád bych měl v hlavě
milostný zmatek
ale prozatím
si nemohu ten luxus dovolit
Smím ale myslet na bigbít
jehož součástí
jsou i rozvláčné skladby
Zajaté slunce v oparu
je podobno vejci
vrženému ze skořápek
do vroucí vody
Mistrovská úprava
vejce k snídani
podávaná v centru Ostravy
s bruschettou
S otevřenými zraky
úspěšně vyrovnávám
deficit nočního spánku
Den tedy vykročil
s neposkvrněným závojem
a srdce mé
nadšeně dnes souzní
s orlojem
nevšedních rán
Ano jsem sám
Neúčasten spěchu o překot
čichem
nabírám linoucí charakteristiku kávy
což nutně nemusí být hříchem
A i kdyby
Přečteno 516x
Tipy 9
Poslední tipující: MARKO, piťura, ARTeFakty X. Múzy, knihomolka, Frr, Lioness, Rbb
Komentáře (4)
Komentujících (2)