Dva dny poté tíha na prsou
Prostor mezi nebem a zemí
je zahalen mžením
Ze strany na stranu
jako plechová káča
sunou svá těla
stovky dříve narozených
obtížně mohoucích
barevné bundy tak příznačné
stejně jako přelivy řídnoucích vlasů
Jen málo je důvodů
A přeci žasnu
Strádám
nemám komu odtajnit svůj šarm
dámám
K ohroženým druhům
patří toho času mladší ženy
ve zdejších ponurých končinách
Jsou dva dny po dni věnovaném památce zesnulých
Neplakal jsem
přec jsem tváří odulých
z nevyspání
Teprve dnes mezi mramorovými rámy hrobů
jsem si zřetelněji vybavil svou vlastní smrtelnost
Také to
za jak mnoho vděčím těm
kteří mě vedli údobím dětství
i soutěskami puberty
Skláním se pokorně nad náhrobními kameny
V tomto čase charém
A pak
o překot opouštím vysoké kované brány rozsáhlého pohřebiště
Vstříc jdou mi desítky těch
kteří tam míří dobrovolně
se svícemi věnci
Zpět k životu mě navrací pohled na dva ukoptěné mládence
zahalené kapucemi mikin
kteří si drze tipují ty
co v nestřeženém okamžiku osloví
se sbírkou
na další litr stolního vína
Přečteno 614x
Tipy 3
Poslední tipující: ARTeFakty X. Múzy, Marcella
Komentáře (2)
Komentujících (2)