Anotace: …
Nebyl to budík
kdo mě přivedl do kulis světa
k vědomému životu mě dovlekl úpěnlivý ryk
lamentace
můj pohled pronikl v průrvě žaluzií
dole chlápek asi padesátník
v kožené bundě z osmdesátek
v barvě cognac
Jen tři kroky od něj ženská
podivně natupírované čí zválené vlasy
Bílo zelenou mikinu
jakoby vypadla z klipu hip-hopu MTV
čtyři dekády nazpátek
byla sevřená
doslova i obrazně
vetknutá mezi hospodu a bok herny
tady nebyla nutná metafora
o živočichu zahnaném do kouta
hajzlové provozující herny
parazitující na lidském neštěstí
závislosti
chlápek v kůži zvířete
mával pažemi jako někdejší italský diktátor
s olysalou hlavou to býval Duce
Tento má delší vlas
příznivec metalu co nedospěl
ženská se sotva držela na nohou
nebýt toho
že drtila okenní mříže nálevny
byla by sesutá k zemi
teď ještě vystavená negativismům chlapa
třásla se jako s Parkinsonem
stejně tak oharek znetvořené cigarety
probudil mě místo budíku
řev zhrzeného milence
v posledních týdnech
a na prahu léta
si plně uvědomuji
do jakého jsem se to narodil gh..a