Anotace: ... když přemýšlíte...
Fuchsit
Usedla naproti mně, olízla si rty, pak cigaretu a přehodila nohu přes nohu.
Sandály řecké bohyně a nohy v nich výše Olympu.
Míchala kávu a solila ji slzami; snad z toho kouře…
Femme fatale jako z šedesátých let.
Girardotka, Deneuvová a Bardotka v jedné osobě, prostě nádhera;
smutná a nešťastná … slzy kapky křišťálu… chtělo by se je pochytat…
Na schodech ke kostelu jsem se těm nohám chtěl vyzpovídat a v tichu pod kopulí je políbit; smutně se usmála a odhrnula mi vlasy s čela; ještě cítím její štíhlé prsty…
Ten olověný váleček, který jsem našel v prachu její stopy, mě pořád tíží v kapse… jak špatné svědomí, jak myšlenky v barvě noci, jak … náhrobní kámen…
Najít tak kousek jejího pohledu… snad fuchsit… napoví… (?)
před chvílí mi do playlistu skočila tahle:) myslím, že se hodí... a, moc dobrý text*
https://www.youtube.com/watch?v=oxnX23_494U
06.08.2024 18:44:17 | Sonador
... ach Francie... sladká... moc děkuji, tohle mi udělalo radost... a ten text...? ... znám mnohem lepší, ale propadák to- snad- úplně není...
06.08.2024 19:54:41 | mravenec