PSYCHIATRICKÁ LÉČEBNA
Anotace: Jezdím každý den okolo a přemýšlím, kolik osudů se do takového velkého areálu vejde. Možná víc je mi líto těch, kteří mají předsudky. Pomoc, kterou by potřebovali tak hledají leckdy na nesprávných místech.
oplocený areál kam oko dohlédne
staré i nové budovy
na hlavní bráně cedule
návštěvní dny středa a pátek
už dávno nenosí se jen bílá
režim a terapie ušité na míru
útočiště poraněných duší
pomoc pro nemocné hlavy
k potřebám bláznů nejsou hluší
možná málokdo tušil že tady skončí
pro mnohé je to vlastně začátek
ne každý se chce vrátit do života
bojí se cesty nazpátek
každá postel jiný osud
neúnosný nezvládnutý smutek
emoce vylité ze břehů klidu
dvacátá kontrola zavřených dveří
třicetkrát prohlédnutý vodovodní kohoutek
po sté umyté ruce vydrhnuté až do ekzému
alkohol odchylky fóbie
přátelství nenávist zloba hněv láska
stejné i za zdmi léčebny
Komentáře (1)
Komentujících (1)