Anotace: a tak hledám mezi výmluvami
Sbírka: Z černé i bíle tmy
Nenašla jsem se v odraze zrcadla,
necítím tváře,
ale přesto je někde mám.
Ach tady přece.
Vystaveny v galerii.
Mezi obrazy
Konvencionalizovaných grimas
očekávaného jednání a
vhodného chování.
Nenašla jsem se v seznamu
šťastných čísel,
v příštím životě
to bude možná lepší.
Snad.
ta šestka,
ta mi to podělala.
Může za to ta šestka.
Kdo jiný?
Nenašla jsem mapu Života.
Kam jí dali?
Cesta je čistá,
ale
zmrzlá mlhovina
směruje mé kroky do neznáma.
A já jen slyším zmateně křupat sníh
pod koly přežívání.
Proč mi nepodáš kompas?