do zrávání...
když má slunko pražit
ať hřeje
když má pršet ať leje
to nejsou žádné extrémy
jen ryzí projevy
plné půvabu
teď zrovna na nebi
září rybí oko
nad nížinou se povaluje
těžká vůně tabáku
ve vlnách plazivé zeleně
se povalují dýně
jak břicho Bakchovo
mlčenlivá noc zralosti
stavíš na odiv lyrovité srpky
kouzlem bytosti
v níž se spojil duch s živočišností
tají se v tobě
dávná záhadnost
krotíš dravce
má Oinos Thérai
pokropená vínem
čekám tu na tebe příteli
je příhodný čas
vyrýt kořen čekanky
jelením parohem
Přečteno 386x
Tipy 14
Poslední tipující: chci_uverit, Joe Vai, aravara, Amonasr, poeta, jitoush, hanele m.
Komentáře (1)
Komentujících (1)