Zase propadáš hmotě
svých úniků
mříží svobody
kovaných z pražců a
štvaných hlínou polních brázd...
Skloněný nad propastí pomíjivosti
konejšíš sám sebe touhou
po mizejících tvarech
Sám sobě
pokorným bohem...
jsi
...miluješ tolik vlastní odraz
a pochybnosti svých představ?