Za západu slunce
Slunce pozvolna mizí v dáli,
pod betonovým stavidlem
šeptá protékající pramen vody.
Vše nerušeně pozoruji
zkoumavý pohled začíná zprava.
V koutku oka vnímám
rozličné nízké stavby v zahrádkářské kolonii.
Střechy z eternitu, plechu,
lomy slunečních loučí
tady a teď
den se poroučí.
Část staveb se spíše podobá kůlnám
a jiné by se mohly stát příležitostným místem k noclehu.
Dost těžko si mohu představit,
že bych v některém z těchto obydlí
pobýval celoročně.
Od severu zavál chladivý vítr
a pronikl mi k nechráněné části těla.
Kolem lavičky na níž jsem seděl
proběhla dívka v přiléhavé bundě
a černých leginách.
Ostych mi znemožnil jiný pohled,
nežli do jejího zátylku.
Všiml jsem si rukou, jak je rytmicky vedla podél těla.
Pevných hýždí i štíhlých nohou.
Své husté vlnité blond vlasy měla
dokonale svázané do francouzského copu.
Lehkým klusem mizela v dáli podobně jako podvečerní slunce
Přečteno 426x
Tipy 10
Poslední tipující: Avola, Amonasr, Robin Marnolli, jitoush, Aiury, básněnka
Komentáře (5)
Komentujících (4)