U trati
Prastaré přístřeší nad perónem,
kola vagónů zdolávající výhybky,
amplióny rozechvělé hlášením,
úšklebky hochů, dívčí výčitky...
Vedu si ve skrytu - tajně svou,
mám chuť do života bezmeznou,
nestojím nikterak o pozlátko
ba ani o jeho iluzi.
Opustil jsem nádražní přístřeší
zřím rozpálené chodníky,
na nich spěchající pěší,
na větvích listy bez hnutí...
Éterickou bytost jedoucí na kole,
bílou sukni s volány,
hustý francouzský cop,
jsoucí jako ze sna.
Chtěl bych s ní požívat Beaujalois,
neb vyhlíží skvostně
téměř jako Vesna !!!
Přečteno 354x
Tipy 10
Poslední tipující: AndreaM, básněnka, Aiury, CoT, Amonasr, Avola
Komentáře (2)
Komentujících (2)