Anotace: ...
Vždycky se bála pustit se.
Nechat se vést.
Nekontrolovat.
Chtěla jistotu, ale neměla víru v život.
„Jsem tu a chci pro tebe to nejlepší. Nebraň se,“ řekl jí jednou v polospánku.
Šla dál. Plná obav. Obav, co s ní bude.
Závislost na svévůli, pustit se nechtěla.
Chtěla žít, ne umírat.
Odžít si život u krabice s dřevěným zadkem na konci dne.
„Nechci, aby vrcholným zážitkem týdne, byl víkend v Mariánských lázních,“opakovala.
Pak to zahodila. Brzdy, řadicí páku, zpátečku i volant.
Vyrvala i zpětné zrcátko.
Nakonec zůstala uprostřed vozidla. Sama.
Už nemělo cenu řídit.
Vystoupila.
Otevřela dveře světu.
Otevřela životu.
Představy o štěstí zametla pod koberec.
Nechává život přicházet.
Bez úsilí.
Bez námahy.
Ví, že přijde.
Vždy všechno přijde, když se vzdá… v pravý čas, kdy má.
Vzdala se kontroly, představ a očekávání.
Přála si pravou lásku. Uvolnění. Život.
„Přání jsou fajn. Nebrzdi ale jejich příchod. Pluj jako loďka. Jsem tvůj proud,“
Probudila se.