Jako závod hlav
Řeka tekoucí skrz nízký splav
připomíná závod desítky chrtů,
každou chvíli v čele jiná z hlav
tolik dravosti
zběsilého běhu
zdánlivě bez konce.
Nebe je už bez slunce,
modrá směsice s nachovou
evokuje nadýchanou
plnou prachového peří
do níž měkounce
prostovlasá duha ulehá.
Anebo některá z komet…
Tolik citový výlev poety...
Jiný by řekl: „No comment“
Přečteno 349x
Tipy 17
Poslední tipující: Joe Vai, Nikita44, Frr, jitoush, Amonasr, AndreaM, Malá mořská víla, knihomolka, MARKO, A42, ...
Komentáře (7)
Komentujících (5)