Anotace: ...
Zasávej, opatruj a sklízej, jako zahradník opatruj svoji zahradu.
Děkuj i za „nepřátele“ – ty, který tak označuješ.
I oni tě učí – porozumět – sobě.
Objevit – co máš -ráda a co nikoliv.
Určit – hranice, co ano a co je už příliš.
Z nepřátel ti nejlepší učitelé.
Ukazují špínu, tvojí, nezpracovanou.
Je to hnus a tak se zlobíš.
A převracíš.
Hnůj.
Hnojíš.
Hnojíš a hnojíš.
Až jednoho dne, sklidíš.
Výživenou papriku.
Třeba.
Nebo to přehnojíš a už toho bude moc.
A tak paprika chcípne.
Třeba - a i to je koneckonců dobře.
Neboj se to pohnojit.
Pohnoj a pak vystup ze skleníku.
A nech to být.
Ať to vyroste, tak jak má.
A nebo chcípne, když má.
Jen to zalívej a trhej plevel.
To je důležitý.
A taky před mšicí to chránit.
Jakou péči tomu dáš, o to víc si toho pak budeš vážit.
U talíře.
Třeba…