Anotace: Když si uvědomíš, že si součástí celku, všechno se ti převrátí.
Moment uvědomění, nastává pozvolna.
Pomalu se plíží, plíží.
Pak přijde někdo, něco a šťouchne vás.
Do nejhlubšího bahna.
Stačí malinko.
Ošklivý člověk!
Shodil mě tam.
Ale kde se vzalo bahno?
Součást mých kořenů.
Od začátku.
Není za co se schovávat.
Jsem v bahnu.
Nechci být v bahnu.
Začnu ho vymývat.
Chvíli to trvá.
Slzy.
Oddělenost.
Pod hladinou.
V bahně.
Začínám růst.
Nad hladinu.
Otevírám se.
Pro lidi.
Lotos Ka.