Anotace: ...
Dobrovolnou bondage podstupujeme.
Prakticky od dětství.
Rodiče, učitelé, společnost - mají nitky.
Připínají.
Postupně, nenápadně.
Ze začátku to vypadá i hezky.
Něco se naučíme.
Reagovat.
Chovat se.
Starat se.
Ztrácíme.
Sebe.
Se.
Pod vrstvou nitek a provázků.
Naše krásné, přirozené - je.
Je někde dole, pod tím vším.
Kouká skrz.
Nemůže se nadechnout.
A tak stojí.
Mlčí a trpí.
Nůžky.
Někde jsou.
Tam, za tím vším.
Jen si je přát.
Přát a být odhodláni je uchytit.
Máme tu moc.
Chopit se nůžek.
A stříhat.
Postupně.
Provázek po provázku.
Někdy to bolí.
Byli jsme zvyklí, nechat se vést - loutkaři.
Ztráceli jsme sebe.
Ale neztratili.
Mysleme na nůžky.
Prostříhejme se k sobě samým.
Zroďme se.
Znovu.
Takoví, jací jsme.
Pod tím vším.
Amen.