Anotace: ...studená atmosféra na kraji rybníka:-)...
Sedím na zpráchnivělým stavidle
holými zády k větru (nefouká)
odrážím zrak od plešaté hladiny
-nebe v nebi-
Člověku to připomíná
že nic není moc vysoko…
Sleduji rekreanty na protějším břehu
-zdánliví šejkové bohatí-
hrabou se v zemi
a do banku vodní rulety
vhazují stále nesmyslnější částky
jeden se dokonce celej sesypal
-do slova a do bahna-
Opět si říkám
že nic není moc vysoko…
Hele! kamínek…
-žbluňk-
…a je z tebe podvodník! (nedobrovolný)
Blíží se zima
…a s ní i zamrzlé hladiny
copak asi podvodníci dělají
když jim na hladině stojí led?
-musí se přece občas nadechnout-
To už nechám na přírodě
Vždyť ona sama nejlíp ví
že nic nemůže být moc vysoko…
Krásně barvité - úplně mě to vtáhlo do situace. A plešatá hladina je prima metafora :-) ST
28.10.2015 13:18:35 | Amonasr