občas se stává že jsou tací…
Anotace: kterým už na některých věcech nezáleží…
přesto není lhostejné
že vám na těch věcech kdysi záleželo
protože důvody
které druhým unikají
vám připadají drahocenné
jak už to tak bývá
u mánie sběratelské
otevřete v skrytu
zálibně svou vitrínu
a prohlížíte si jednu po druhé
bylo to jednoho slunného dne
ten dům byl ze zlatavého kamene
rád si takové budovy kreslím
v pečlivém stínování
aby vynikla hloubka okenního zasazení
půvab korintských sloupů
i příjemné diminuendo strukturální
vešel jsem dovnitř
po krátkém váhání
schodiště se vinulo jako pentlička kouře
černá litina a zlaté ornamenty
sahají až nahoru ke kopuli
ono pozorování domů je zajímavé
je třeba se dobře dívat
jakým způsobem je zasazen do kraje
jaký je uvnitř
kolik prostoru zabírá
a kolik ho odsouvá stranou
po schodech stoupala dívka se slunečníkem
v šatech s poklidnými kanýry
kouzelně nepřiměřená
zdobně vykukující
očima jiskrnýma
jemně skrývající vzrušení
taková míšenka
všech možných stylů
vstupující do počátku světa
v litanii dokonalých pohybů
jako ta která tuší co udělá
s životem před sebou
neboť možnosti jsou neomezené
já se v duchu pousmál
a vzpomněl si na jedno úsloví
Francouzi říkají
že nejlepší část milostné schůzky je
když se stoupá po schodech
a proto je také lepší
nebe si jen představovat
než se tam vážně dostat
Přečteno 409x
Tipy 32
Poslední tipující: zelená víla, AndreaM, Helen Zaurak, jitoush, WhiteSkull, MARKO, Avola, Nikita44, Amonasr, bogen, ...
Komentáře (9)
Komentujících (8)