nezávisle na pozadí...
kráčím s kočičí netečností eunucha
jsem žákem šermu
mongolský pastevec
i námezdní sklenář
v hlubokém vesmíru
jsem žena
co si kupuje klobouk
ptačí klec nebo past na myši
jsem kdokoli před Mojžíšem
kráčející proti proudu
v roli divocha
s horečkou napjatého očekávání
vzduch je nabitý
elektrickými výboji
vlasy zježené antény
vršek světa bez střechy
bez trhliny
nebo díry pod nohama
stříhám třeštícíma ušima
natahuji do chobotu
směsice pačuli
teplého smolince
a chlazené limonády
ježíš už nepřijde
neobjeví se žádný zákonodárce
neustanou války
a přece něco očekáváte
něco děsivě nádherného
nesmyslného
třeba zdarma párek v rohlíku
nebo sežehnuté světlo
nějaký vynález
co přinese ticho života
o kterém sní mniši v Tibetu
sen lidí před potopou
před vznikem písma
sen jeskyních lidí
kdy se vylíhnete
a bruslíte per aspera ad astra
naslouchám árii
co na jevišti opery nedává smysl
ale venku
má ten správný šmrnc
naléhavosti
kdy je to život
když ne teď
Přečteno 369x
Tipy 29
Poslední tipující: zelená víla, Pamína, Akrij8, jitoush, střelkyně1, Jort, MARKO, Amonasr, bogen, básněnka, ...
Komentáře (9)
Komentujících (6)