Anotace: Můj strom nemá ani metr.
Líbí se mi ty světlé
žluté?
Jsou nemocné, opadají
Hm, tak tedy jinou, ale byla taková
souměrná
Jedle bělokorá
Okoráme všichni,
proč ne
strom?
Tak tuhle maličkou
Jen se
jí nesměj,
možná se právě teď
ona ušklíbá na tebe.
Nerozumím
řeči větví
Nevadí,
já zas nerozumím lidem
Kdybys byl strom, byl bys?
Byl.
Led vydržel u kořenů
tři hodiny
jako nic.
Jednou z něj taky bude pašák
V dubnu ho zasadíme
drobečka
předáme starost
a
zapomeneme
který z nich
to byl.
Jedlička Andělín.