Anotace: ...
musím se usmívat... jako bych slyšela a cítila, jak praskají kávová zrnka v mlýnku...
před pár dny jsem pozorovala jednu naší nej zpěvačku s mojí mamkou, tahle dáma hladila a objímala mamku, tulila se k ní a mamka vrněla blahem, stála jsem opodál a usmívala jsem se... přemýšlela jsem, proč k ní tak přilnula a mamka byla šťastná... stoupla jsem si k nim blíže, potykaly si, popíjely panáky a já mamku nepoznávala... když jsem pro mamku přišla, tak na mě dáma zakřičela, to je od nynějška moje maminka a ty si najdi jinou... ale máš krásnýho anděla na krku a taky pěknej kabát... usmála jsem se...
a pak mi to došlo, tahle dáma přišla před časem o maminku a jak jsem si ji tak vybavila, podobu, gesta, klid, který v sobě měla,hlas, tak ta moje jí ji připomínala... v autě mě mamka držela za ruku a šeptala mi, já tě nevyměním ani za ní, neboj...říkám, já vím, nejsem přeci malá, ale myslím, že jsi udělala radost, dala jsi ji kousek vzpomínek...
ostatní dojmy jsou sporné
záměr jejího úsměvu v šeru
znepokojivá pronikavost chladu
zmást významy
touha potlačit všechno podstatné
23.02.2017 22:46:16 | zelená víla
někdy se člověk zastaví a vnímá tady a teď...onu pravdivost a nenávratnost času...uprostřed světla a ve světle...možná že o ten čas ani tak nejde...ÚSMĚV.Z
03.02.2017 18:55:36 | zdenka