Mácháním křídel a zahradníci
Ještě pár desítek úsměvů
mezi lidmi
náznaků příslibů pro dnešní noc
nemnoho zbývá
slunci
které se vzdaluje
aby dalo pocítit svou moc
také jiné části koule
Snad lze říci že se připozdívá
Dívám se dívám
Betonový most rozpažený za Gustav H.
kupodivu spolu s ním
na dobu vzniku nedbaje
cihlové domy po Němcích
vrhají dlouhé stíny na břehy
ale též na krepovou hladinu
tekoucí vody
spíše se v tropických teplotách
plahočící
Jsem v prostředním věku
ano z jiné generace
než je ta současných kluků
Už dávno neplatí že kluci
každou volnou chvíli
dělají neškodné klukoviny
nehrají si na horolezce ani na indiány
Při nízkém zájmu o učňovské obory
je zarážející
kolik je mezi mladými horlivých zahradníků
co nadšeně kutají v zemi
pod ztepilými rostlinami Mariány
v noci vedle nich bdí ve spacích vacích
no ti si ale umí vybrat hobby!
Tak čest jejich kreativní práci!
Máchání křídel hrdliček ve zlatých závojích denního vládce
i skeptika přiměje k zadumání
Byl horký den
nyní mě konejší
laskavý vánek
Přečteno 303x
Tipy 7
Poslední tipující: Ruda Štola, bogen, Philogyny1
Komentáře (2)
Komentujících (2)