Anotace: ACHORAJ-pomyslná záda vzdalujícího se Hospodina /Buď veleben/-jak jej zahlédl Mojžíš bezprostředně po seslaném Poselství v hořícím keři....
klikatící se řeka
louskala ranní mlhu
jak neviditelný ořech
na jejím matném břehu
jsem narazil čelem
do vypouklého zrcadla
to se mi jenom zdá
zase jsem ztvrdnul
na další křižovatce snů
odkudsi zblízka
hned za povalenou kadibudkou
zasyčel můj strážný houser
hlásící se o svá práva...
bezděky jsem vztyčil hlavu
a pohlédl do vlhce špinavého
zrcadla
zvolna v něm mizela záda naděje
až za chvíli docela splynula
se stíny tušených zpátečních cest...
pro jistotu jsem hned taky
vzal navrátila...