Jistá dávka odhodlání
Co s časem
o neděli navečer?
Kdybych byl
jako kdysi
dobře placený dispečer
měl bych před noční
Kdybych byl rybářem
měl bych políčeno
na pstruhy potoční
Jsem ale
kavárenský
odrostlý floutek
ve lbi
po množství požitého
tekutého zlata
rotuje plechový buben
ždímačky z osmdesátek
Je mi nevalně
Míval jsem věhlas
v okresním městě
perspektivu adjunkta režie
vše odvál vítr z kopců Sudet
po létech
jsem proslulý
už jenom nechvalně
Klamně si slibuji
že víc nepožiju
v neděli navečer
mi blikají stále kontrolky na žíle
oznamují že o sobotní noci
v kulminaci
se krevním řečištěm
draly
tři nesmlouvavé promile
Kaji se
pomýšlím na desátek…
Krátká zpráva
rozsvítila displej přístroje
Můžeš příští pátek?
Vytane na mysl
(I have got a window)
jako ochotný herec
kdeže je adjunkt režie...
Přečteno 398x
Tipy 16
Poslední tipující: Ruda Štola, Fany, Jort, Philogyny1, hselby, Amonasr, bogen, Anděl, Šípková Růženka, Frr, ...
Komentáře (17)
Komentujících (6)