vzplanutí...
vlekl jsem za sebou oheň
ke stádu divoké zvěře
pasoucí se na severních pláních
z úlomkovitých sedimentů
dávno vyschlých řek
rozeseté po dně
dávno vyschlého moře
jeleni s hustou srstí
zvedli huňaté hlavy
se sametovým parožím
ale ani nepřestali žvýkat
a poklidně sledovali
vlhkýma černýma očima
když protla chladnou oblohu
moje nehlučná záře
já ale neviděl jeleny
ani vybělenou pláň
byl jsem hořící roznětkou
na okamžik zahlédl
potemnělý svět
a shořel na prach
ve stratosféře
Přečteno 352x
Tipy 19
Poslední tipující: Malá mořská víla, Frr, MARKO, Ruda Štola, Amonasr, Philogyny1, bogen, Iva Husárková, Jort, Anděl, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)